Ulei de măsline – de ce este mai scump cel artizanal?

Read Time:1 Minute, 46 Second

Foarte multe persoane sunt confuze în ceea ce priveşte motivele pentru care un ulei de măsline cumpărat de la un târg sau comandat de la un magazin de specialitate este mai scump decât cel din supermarketuri.  Aşadar, în continuare îţi vom prezenta motivele pentru care uleiul artizanal este mai scump.

Motive pentru care uleiul de măsline artizanal este mai scump decât cel din supermarket

Uleiul de măsline artizanal se deosebeşte prin foarte multe aspecte de cel din supermarket deoarece este natural şi obţinut prin intermediul unui proces de producţie manual. De asemenea, uleiul de măsline artizanal este mult mai greu de obţinut. Cel care se găseşte în supermarket este produs în cantităţi mari prin intermediul unor procese automate, astfel încât să se poată comercializa cantităţi mari către consumatori.

Un ulei de măsline natural şi de calitate se obţine din măsline culese manual, ceea ce înseamnă că este mult timp alocat acestui proces. Prin culesul măslinelor manual se evită strivirea acestora de pământ iar astfel se diminuează procesul de oxidare. Măslinele culese se duc o dată la trei ore la moară pentru a se scurta cât mai mult procesul de oxidare. Acest lucru înseamnă foarte multe drumuri între livadă şi moară dar rezultatul este întotdeauna unul extraordinar.

ulei de măsline

Alege să consumi ulei de măsline sănătos şi de calitate de la Mar de Olivos

La uleiul de măsline este întocmai ca şi în cazul vinului, există soiuri mai parfumate, mai amare, mai fine şi depinde foarte mult de ceea ce îţi place şi cum doreşti să îl combini. Uleiul de măsline extravirgin se obţine prin presare la rece, fără căldură sau adaos chimic. Micii producători aruncă resturile sau le utilizează pentru a produce produse cosmetice. Industrial, din aceste resturi se mai poate scoate dublul cantităţii de ulei de măsline prin adăugarea unor solvenţi şi apă caldă.

Uleiul de măsline este dus la laborator şi este îmbuteliat doar în sticle închise la culoare iar transportul acestora se realizează în maşini cu temperatură controlată şi se depozitează în condiţii optime. Dacă vrei să consumi ulei de măsline de calitate superioară atunci comandă din magazinul online www.mardeolivos.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Haine blană – cum să le îngrijeşti corect?
Next post Parc auto cu experiență
hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps