Azil pentru bătrâni – o decizie grea și necesară

Read Time:1 Minute, 31 Second

Cei mai mulți vârstnici sunt sprijiniți în activitățile de zi cu zi, dar sunt cazuri în care membrii familiei sunt prea departe, sau nu le pot acorda timpul necesar, iar în aceste situații un azil pentru bătrâni este o soluție alternativă ce va îmbunătăți calitatea vieții celor în vârstă.

În aproape toate cazurile, decizia internării într-un azil pentru bătrâni este luată de membrii familiei. Greutatea deciziei vine din reputația nefavorabilă pe care o au azilele de bătrâni și asocierea lor cu ideea abandonării. În realitate există două bariere importante în mutarea de acasă spre azilul de bătrâni, cea financiară și cea psiho- socială. Azilele de bătrâni care oferă servicii de îngrijire în condiții bune percep o taxă lunară ce nu este accesibilă tuturor, în multe familii aceasta fiind o piedică.

 Cea de-a doua barieră se referă la incapacitatea vârstnicului de a se adapta la noua viață, de imposibilitatea acestuia de a se integra în noua comunitate. La început, aproape orice bătrân respinge ideea părăsirii locuinței, a dezvoltării de noi relații sociale. În timp, aceștia se vor integra și vor descoperi avantajele unui azil pentru bătrâni în comparație cu singurătatea propriei case.

Azil pentru bătrâni

Azil pentru bătrâni – viață sigură

De cele mai multe ori blamate pe nedrept, centrele de îngrijire pentru bătrâni sunt o soluție reală la problemele societății moderne. Chiar dacă persoanele în vârstă sunt sănătoase, nu au nici un fel de afecțiune, singurătatea poate duce la depresie, iar cei care au și alte afecțiuni devine mult mai dificil.

În azilul de bătrâni Seniore, beneficiezi de îngrijire din partea unui personal calificat, care te ajută la activitățile zilnice cum ar fi gătitul, curățenia, igiena personală, asistență medicală pentru supraveghere și respectarea medicației.

Fiind o instituție în care se află mai multe persoane, interactionezi, sunt desfășurate tot felul de activități, siguranță prin supraveghere permanentă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Ochelarii de vedere – cea mai bună alegere  Avisia
Next post Rave Now – Nu rata cele mai bune oferte astăzi
hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps